English

Om toegang te krijgen tot ‘Mijn dossier’ is het noodzakelijk om je te registreren of in te loggen. In ‘Mijn dossier’  is het mogelijk de eigen gegevens in te zien, te bewerken en een aanvraag in te dienen.

Iemand die een aanvraag heeft gedaan kan hier zijn persoonlijke gegevens inzien en wijzigen.

Alumni Event ODN

Afgelopen zondag (29 oktober) was het eerste alumni event van de Omscholingsregeling. Het was een geslaagde middag. De persoonlijke ervaringen van dansers met hun transitie en de rol die de Omscholingsregeling daarbij speelde, stond centraal.

Second Stage
Het event was georganiseerd rondom de finissage van de foto-expositie Second Stage, een project van fotograaf en ex-danser Goran Turnšek. Second Stage gaat over dansers van toen in het leven van nu. Goran vertelde in een open gesprek met Aukje Bolle, de gesprekleider van de middag, hoe de ontmoeting en het fotograferen van dansers die ook een eigen unieke transitie door hebben gemaakt, hem hebben geholpen bij het vinden van zijn eigen nieuwe identiteit na de dans. Na afloop van dit gesprek overhandigde hij het eerste exemplaar van het boek, waarin zijn foto’s zijn gepubliceerd, aan Gaby Allard, ex – danseres en tegenwoordig directeur ArteZ, faculteit Theater en Dans.
Tijdens een paneldiscussie over transitie en het behoud van kennis en ervaring van dansers werd duidelijk dat de persoonlijke verhalen heel inspirerend zijn. Het is ook een voorbeeld voor tal van andere sectoren, die zich in toenemende mate met gelijksoortige vragen geconfronteerd zien. Ook voor de jongere dansers, die vaak nog niet stilstaan bij de tijdelijkheid van hun carrière, zijn de persoonlijke verhalen een hart onder de riem.

Yet another stage

Na afloop van het officiële programma was er een borrel. Met een knipoog naar Second Stage konden de aanwezigen al dan niet samen op de foto en een fotostrip als aandenken mee naar huis te nemen.
Het alumni event maakte duidelijk hoe de Omscholingsregeling een belangrijke rol speelt bij het behoud van de kwaliteiten van dansers, ongeacht of dit binnen of buiten de danssector is. De positieve energie van de middag houden we vast en inspireert ons nog meer om deze kwaliteiten te benadrukken.

Paneldiscussie met: Gaby Allard, Klaus Jürgens, Barbara Suters, Leo van Emden en gespreksleider Aukje BolleTerug

Zoek

 

 

Vrienden

Word vriend van ODN en steun ons dansers te ondersteunen in hun toekomstige carriere!

>>

 

Volgende stap

Interviews met ex-dansers die zich middenin hun omscholingstraject bevinden of hun ervaringen delen na afloop.

>>

 

Getuigenis

"Dankzij de omscholingsregeling krijg ik de kans om zonder zorgen opnieuw te beginnen, ik kan studeren en mij ontwikkelen binnen een nieuw ambacht waarin beeld en beweging nog steeds een centrale plaats innemen." (Leo van Emden)

>>

 

Facebook