English

Om toegang te krijgen tot ‘Mijn dossier’ is het noodzakelijk om je te registreren of in te loggen. In ‘Mijn dossier’  is het mogelijk de eigen gegevens in te zien, te bewerken en een aanvraag in te dienen.

Iemand die een aanvraag heeft gedaan kan hier zijn persoonlijke gegevens inzien en wijzigen.

SECOND STAGE in Amsterdam

SECOND STAGE - Yesterday’s dancers in today’s life

AMSTERDAM – Fotograaf en (ex-)danser Goran Turnšek exposeert portretten van voormalige professionele dansers. De foto’s zijn te zien van 8 september tot en met 29 oktober in Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191, Amsterdam.

Second Stage toont foto’s van dansers na hun dansloopbaan. Al werken zij in een ander vak, toch blijft de danser in hen herkenbaar. Hun lichaam heeft nog lang niet afgedaan, ook al zijn zij gestopt met dans, het lijf gebruiken zij anders.

Goran: ‘Ik wilde voormalig dansers met nieuwe beroepen fotograferen. Het is zo intrigerend en mooi om de danser in hen te blijven zien. Zo kwam ik bij de Omscholingsregeling Dansers (ODN) terecht. Dankzij de Omscholingsregeling is het voor dansers in Nederland mogelijk een hele andere weg in te slaan. Er zijn trouwens maar een paar landen in de wereld die zo’n regeling kennen. Op de foto’s zie je een advocaat en fitness instructeur, maar ook een vroedvrouw, pianolerares en aannemer. Het omscholingsproject heeft ook mij geholpen mijn danscarrière achter me te laten’.

Goran Turnšek werd in 1978 geboren in het voormalige Joegoslavië, nu Slovenië. Hij danste onder meer bij Krisztina de Châtel, Piet Rogie en Nicole Beutler. Al tijdens zijn dansloopbaan ontwikkelde hij belangstelling voor de relatie tussen dans en fotografie. De keuze voor een tweede loopbaan was daarmee snel gemaakt. Gesteund door de Omscholingsregeling startte hij met de Fotoacademie Amsterdam en studeerde in 2015 Cum Laude af met zijn afstudeerproject Jakob.

Second Stage was eerder te zien in Maastricht tijdens de Nederlandse Dansdagen in oktober 2016 en in december van datzelfde jaar in Den Haag in het Korzo Theater.

Photo: © Goran Turnšek, op de foto choreograaf Dario Tortorelli


Terug

Zoek

 

 

Vrienden

Word vriend van ODN en steun ons dansers te ondersteunen in hun toekomstige carriere!

>>

 

Volgende stap

Interviews met ex-dansers die zich middenin hun omscholingstraject bevinden of hun ervaringen delen na afloop.

>>

 

Getuigenis

"Dankzij de omscholingsregeling krijg ik de kans om zonder zorgen opnieuw te beginnen, ik kan studeren en mij ontwikkelen binnen een nieuw ambacht waarin beeld en beweging nog steeds een centrale plaats innemen." (Leo van Emden)

>>

 

Facebook