English

Om toegang te krijgen tot ‘Mijn dossier’ is het noodzakelijk om je te registreren of in te loggen. In ‘Mijn dossier’  is het mogelijk de eigen gegevens in te zien, te bewerken en een aanvraag in te dienen.

Iemand die een aanvraag heeft gedaan kan hier zijn persoonlijke gegevens inzien en wijzigen.

Staat van de danser

15 december 2016
Aanvang: 15.00 uur
Korzo theater Den Haag

Vanwege de dertigste verjaardag van de Omscholingsregeling en daarmee dertig jaar aandacht voor dansers organiseert ODN, in samenwerking met Korzo, op 15 december a.s. een discussiemiddag. Geïnspireerd op de vlammende Staat van de Dans van Annette Embrechts bij de Nederlandse Dansdagen is het onderwerp van deze middag de Staat van de Danser: Hoe gaat het met de danser anno 2016, hoe vindt deze zijn weg in het huidige Nederlandse culturele klimaat? En hoe gaat de danser om met veranderingen tijdens en na zijn carrière?
Het wordt een middag met discussie, dans, stof tot nadenken en speeddaten.

Programma

Welkom door Paul Bronkhorst, uitvoerend directeur en al 30 jaar lang de drijvende kracht achter de Omscholingsregeling en Annette Embrechts, theater en dansjournalist en deze middag ook gespreksleider.

• De Staat van de Danser door Davide Cocchiara. Hoe staat het met de danser anno 2016?
Davide danste o.m. bij WArd/waRD, Dansgroep Amsterdam en NND/Noord Nederlandse Dans. Hij studeert sinds 2016 voor copywriter aan de Miami Ad School in Berlijn.

• Een paneldiscussie over de veranderende arbeidsmarkt in de danssector: wat verandert er, hoe gaan (freelance) dansers en opdrachtgevers hier mee om? Hoe aantrekkelijk is het om danser in Nederland te zijn?

Met o.a. Peter van den Bunder: bestuurder Kunstenbond, Eva Villanueva: artistiek coördinator platform BAU Amsterdam, Johan Cuperus: zakelijk leider Dansateliers Rotterdam en Ingetje Wielenga: was danser en nu advocaat arbeidsrecht.

Ybnby, research presentatie van Hilde Elbers: over de dans en de fluïditeit van grenzen. Uitgevoerd door Hilde Elbers en Judith Ruiz Onandi

• De vergankelijkheid van de danscarrière en het belang van omscholing: een persoonlijke beschouwing door Sacha Steenks, danste bij Scapino en is nu filosoof.

Speeddating: Vraag in een persoonlijk gesprek met verschillende dansers alles wat je altijd al hebt willen weten over carrièreverandering, omscholen en niet meer (zo vaak) dansen. Ga tien minuten aan tafel met: Jiri Pokorny, choreograaf; Goran Turnsek, fotograaf; Karin Lambrechtse, voedingsdeskundige en student Diëtiek; Tamara Michalczyk, student Humanistiek en Rein Putkamer, student Rechtsgeleerdheid.

 Na afloop van de middag is er een drankje en een hapje. Om 20.00 uur is het mogelijk om de voorstelling Hubs Soul #1 Audience van Jérôme Meyer & Isabelle Chaffaud bij te wonen.

In de foyer is ook de fototentoonstelling  Second Stage te zien. Ex-danser en fotograaf Goran Turnšek maakte de fototentoonstelling Second Stage over ex-dansers en hun herinneringen aan hun danscarrière. Deze was al te zien tijdens de Nederlandse Dansdagen en kreeg een vervolg bij Korzo. 15 december is de laatste dag dat de tentoonstelling hier te zien is.
Een kans voor iedereen die Second Stage nog niet heeft kunnen zien!

Reserveren
Iedereen is van harte welkom. Deelname aan de middag is gratis, maar aanmelden is nodig. Vermeld duidelijk je naam en/of organisatie en laat weten of je ook de voorstelling van Jérôme Meyer & Isabelle Chaffaud wilt zien. Werkt de link niet, stuur dan een mail naar info@omscholingdansers.nl.
Het programma is grotendeels in het Engels.


Terug

Zoek

 

 

Vrienden

Word vriend van ODN en steun ons dansers te ondersteunen in hun toekomstige carriere!

>>

 

Volgende stap

Interviews met ex-dansers die zich middenin hun omscholingstraject bevinden of hun ervaringen delen na afloop.

>>

 

Getuigenis

"Dankzij de omscholingsregeling krijg ik de kans om zonder zorgen opnieuw te beginnen, ik kan studeren en mij ontwikkelen binnen een nieuw ambacht waarin beeld en beweging nog steeds een centrale plaats innemen." (Leo van Emden)

>>

 

Facebook