English

Om toegang te krijgen tot ‘Mijn dossier’ is het noodzakelijk om je te registreren of in te loggen. In ‘Mijn dossier’  is het mogelijk de eigen gegevens in te zien, te bewerken en een aanvraag in te dienen.

Iemand die een aanvraag heeft gedaan kan hier zijn persoonlijke gegevens inzien en wijzigen.

Staat van de danser #2

“One of the first mountains that a dancer needs to climb is money. Yes, dancers need an income, just like anybody else in the world and one too many times during my career I had the feeling that some people out there forgot about this little but essential detail.”

Inkomen is een klein, maar niet onbelangrijk detail als je wilt overleven als danser. Dat benadrukte Davide Cocchiara in de Staat van de Danser die hij uitsprak tijdens de discussiemiddag in Korzo op 15 december van het afgelopen jaar. Het is echter een detail dat soms iets te gemakkelijk over het hoofd wordt gezien, zo merkte hij op. De Omscholingsregeling organiseerde die middag om antwoord te vinden op de vraag hoe het is om anno 2016 professioneel dansers te zijn.

Het is een actueel onderwerp. Ook de SER, Raad voor Cultuur en Kunsten ’92 buigen zich over o.m. de inkomenspositie van kunstenaars en duurzame inzetbaarheid van werkenden in de cultuursector en zullen de minister van OCW hieromtrent adviseren.

Hoe uitdagend de loopbaan van een danser/kunstenaar is, kwam naar voren in de paneldiscussie van 15 december over de veranderende arbeidsmarkt in de danssector. Hierbij het verslag van die discussie, zoals die door Annette Embrechts werd samengevat. Hoe aantrekkelijk is het om danser in Nederland te zijn? Lezenswaardig!

De (veranderende) toekomst van de danser De (veranderende) toekomst van de danser (216 KB)

 


Terug

Zoek

 

 

Vrienden

Word vriend van ODN en steun ons dansers te ondersteunen in hun toekomstige carriere!

>>

 

Volgende stap

Interviews met ex-dansers die zich middenin hun omscholingstraject bevinden of hun ervaringen delen na afloop.

>>

 

Getuigenis

>>

 

Facebook