NL | EN

Brandon O’Dell nieuwe directeur – bestuurder Omscholing Dansers Nederland en Sociaal Fonds Podiumkunsten.

Brandon O’Dell nieuwe directeur – bestuurder Omscholing Dansers Nederland en Sociaal Fonds Podiumkunsten.

Brandon O’Dell is met ingang van 1 maart 2024 benoemd tot directeur – bestuurder van de  uitvoeringsorganisatie van de Omscholingsregeling Dansers en het Sociaal Fonds Podiumkunsten. Hij volgt daarmee Paul Bronkhorst op.

Paul is sinds 1986 verbonden aan Omscholing Dansers Nederland. Eind 2023 kondigde hij aan dat hij, na bijna veertig jaar met en voor dansers te hebben gewerkt, een stap opzij zou doen in verband met zijn naderende pensioenleeftijd.

Daarnaast zijn sinds 1 januari 2024 de Omscholingsregeling Dansers en het Sociaal Fonds Podiumkunsten gefuseerd. De grootste verandering betreft de governancestructuur van de uitvoeringsorganisatie. De beide regelingen blijven in de huidige vorm en onafhankelijk van elkaar voortbestaan. De statutaire naam van de nieuwe organisatie: Stichting Opleiding, Omscholing en Ontwikkeling Podiumkunsten.

Paul Bronkhorst over zijn besluit: ‘in de afgelopen 38 jaar ben ik in verschillende functies betrokken geweest bij de omscholingsregeling voor dansers, waarvan de laatste tien jaar als directeur. Om dat nu achter mij te laten is een bijzonder moment. Heb me altijd met hart en ziel verbonden gevoeld met de regeling en vooral de mensen voor wie de regeling in het leven is geroepen. Met heel plezier kijk ik terug op al die jaren en voel gepaste trots als ik kijk naar wat er nu staat.

De fusie is een goed moment om me met andere zaken bezig te gaan houden en ik draag met een gerust hart het stokje over aan Brandon. Ik ben ervan overtuigd dat het goed is dat er vernieuwing plaatsvindt. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Brandon, als nieuwe directeur – bestuurder, met nieuw elan de uitdagingen om het Opleiding, Omscholing en Ontwikkelingsfonds Podiumkunsten Nederland verder te brengen, aan kan.’

Brandon O’Dell is sinds werd in 2019 aangesteld als directeur van het Amsterdam Dinner Foundation. Het prestigieuze Amsterdam Diner maakt zich als grootste benefiet galadiner van Nederland al ruim 31 jaar sterk om aids voor altijd de wereld uit helpen. Voorafgaand daaraan deed hij dat bij het Joep Lange Instituut en de Amsterdam Intstitute for Global Health and Development.

Brandon is bekend met en bij de Omscholingsregeling. Voordat hij in 2001 naar Nederland kwam werkte hij als danser in Washington DC en New York City. Aansluitend daarop vervolgde hij zijn carrière in Nederland en danste bij Dance Works Rotterdam en Scapino Ballet Rotterdam. In 2011 beëindigde hij zijn dansloopbaan om met steun van ODN zijn academische vaardigheden te ontwikkelen. Hij behaalde zijn Master in Business Administration (MBA) aan de gerenommeerde Universiteit of Cambridge in het Verenigd Koningrijk in 2013.

Brandon O’Dell over zijn overstap naar de nieuwe organisatie: ‘Het is voor mij een eer om de leiding over te nemen van deze twee belangrijke regelingen. Door de fusie worden beide fondsen nog sterker en innovatiever. Hierdoor kunnen wij niet alleen meer mensen in de podiumkunsten bedienen, maar ook beter met mogelijkheden voor omscholing en life-long learning. Uit eigen ervaring weet ik hoe ontzettend belangrijk deze steun is tijdens een (om)scholingstraject. Nederland kan trots zijn op deze twee unieke en innovatieve fondsen. Samen met de sector zorgen wij dat ODN en SFPK mensen blijven inspireren en steunen in hun carrières en ontwikkelingsprocessen.’

 

 

Scroll naar boven