NL | EN

Financiële steun

ODN ondersteunt dansers door middel van kosteloze loopbaanbegeleiding en financiële middelen, zodat zij hun tweede loopbaan kunnen vormgeven na hun allerlaatste optreden. Iedere danser is anders, ODN levert maatwerk en beweegt mee met jouw plannen. Het is mogelijk om al tijdens je dansloopbaan te starten met studeren. Zodra je stopt en geheel gaat omscholen kan de vergoeding verstrekt worden voor een periode van maximaal vier jaar.

Voorwaarden

Om voor financiële steun in aanmerking te komen is het nodig om een minimaal aantal premies afgedragen te hebben. Het persoonlijk omscholingsbudget groeit naarmate je langer afdraagt.

48 premies in 5 jaar: € 20.000

96 premies in 10 jaar: € 55.000

115 premies in 12 jaar: € 75.000

Overige mogelijkheden

Op zoek naar aanvullende financiering voor je professionele ontwikkeling? Dan adviseren we je om ook eens te kijken naar de mogelijkheden van Werktuig PPO. Ook tijdens je danscarrière of als zzp’er kan deze organisatie je vaak verder helpen. Kijk voor alle mogelijkheden en voorwaarden op www.werktuigppo.nl.
Hiernaast zijn er ook nog andere financieringsmogelijkheden voor scholing. Meer hierover lees je o.a. op de kennisbank BeroepsKunstenaar.nl.

Vergoeding van studiekosten

Zodra je aan de voorwaarden voldoet kun je een aanvraag doen voor vergoeding van je studiekosten. Onder studiekosten verstaan we collegegeld, cursuskosten, inschrijvingskosten, de aanschaf van boeken en andere materialen, en reiskosten.

Inkomensondersteuning

Als je studeert is het mogelijk om onder bepaalde voorwaarden een bijdrage in de kosten van levensonderhoud te ontvangen. Soms is het ook mogelijk om financiële ondersteuning te ontvangen tijdens het opzetten van een eigen bedrijf. De hoogte van de inkomensondersteuning hangt af van wat een danser nodig heeft om zijn plannen te vervullen. Dit is maatwerk, we denken graag met je mee.

Scroll naar boven