NL | EN

Loopbaanbegeleiding

Een danscarrière vraagt een enorme toewijding, inzet, passie, langdurige training en het wordt gekenmerkt door een relatief kort professioneel bestaan.

Dansers hebben vaak niet meteen door dat hun tijd erop zit. Pas wanneer ze niet meer worden gecast voor de rollen die ze eerder hebben gedanst, of wanneer jongere dansers de voorkeur krijgentijdens audities, dan gaat er een belletje rinkelen. Ook een ongewenste blessure kan het einde betekenen van de danscarrière.

Wat de reden ook mag zijn, het betekent altijd een ommekeer in hun leven.

“Een danser sterft tweemaal – de eerste keer op het moment dat er een einde komt aan het dansen, en deze eerste dood is verreweg het pijnlijkst.”

– Martha Graham

Het voelt als het verlies van hun identiteit en dansers die zich hierop niet goed voorbereiden maken soms verkeerde beslissingen, door het gevoel van onzekerheid dat hiermee gepaard gaat, maar ook door financiële nood of een gebrek aan tijd en de juiste informatie. Dat is zonde want het beroep van danser is zoveel meer dan alleen het dansen zelf. Dansers zijn gedisciplineerd, intelligent, creatief, harde werkers, teamspelers, en uiterst stressbestendig. Gedurende hun carrière ontwikkelen ze enorm veel vaardigheden die ze kunnen inzetten op allerlei andere vlakken.

-->
Wat maakt jou een goede danser?

Daarom biedt ODN loopbaanbegeleiding aan dansers op ieder moment in de danscarrière. Op die manier kunnen ze het beste uit zichzelf halen en krijgen ze de tools in handen om een nieuwe stap te maken binnen de danswereld of een overstap te maken naar een tweede loopbaan.

Ook dansers die nog volop aan het optreden zijn, kunnen samen met ons hun talenten binnen en buiten de danswereld ontdekken. Ook kun je bij ons terecht voor informatie over arbeidscontracten, verblijfsvergunningen en de WW-uitkering. Of je nou beginnend danser bent of bijna gaat stoppen; wij staan voor je klaar.

Van het theater naar de verloskamer

"Het feit dat de Omscholingsregeling bestaat geeft eer aan het werk als danser en de dans zelf. Hierdoor wordt gehonoreerd dat iemand zich toegewijd heeft aan een leven voor de dans."
Lees Inken's verhaal
Scroll naar boven