NL | EN

Nieuwkomers 2021

Dansers zijn voortdurend in beweging en blijven zich niet alleen fysiek uitdagen, maar ook mentaal. Ook dit schooljaar is er weer een groep (ex-) dansers begonnen met een cursus of studie. We vroegen aan zes dansers wat hen motiveert om deze nieuwe stap te zetten, wat ze hopen te bereiken, en naar hun ervaringen met ODN. Lees hieronder de verhalen van Donna Scholten, Chanquito van Hoeve, Yuanyuan Zhang, Dario Elia, Wiktoria Czakon, en Miguel Duarte Manso Pinheiro.

DONNA SCHOLTEN
Danser bij de Stilte

Volgt een Bachelor Pedagogiek aan de NTI.

 

Wat zijn je drijfveren om deze studie te beginnen?

“Ik heb voor de Bachelor Pedagogiek gekozen omdat ik met deze studie een brede en verdiepende kennis over kinderen, opvoeding en begeleiding krijg. Zo hoop ik kinderen en de opvoeders zo goed en zo zelfverzekerd mogelijk te helpen in situaties, daar waar ze het nodig hebben. Het geeft mij voldoening om een oplossing te kunnen bieden aan kinderen en opvoeders die vastlopen en hulp nodig hebben. De studie lijkt mij heel interessant en ik kan er veel kanten mee op. Zoals werken op een jeugdgezondheidscentrum of in het onderwijs.”

Meer informatie over de studie kan je hier vinden.

CHANQUITO VAN HOEVE
Voormalig danser bij Het Nationale Ballet

Volgt een driejarige opleiding camera-acteren bij de Film Actors Academy Amsterdam (FAAM).

 

Hoe ervaar je de (loopbaan) begeleiding van ODN?

“Ik heb de begeleiding tijdens de verandering van loopbaan bij ODN als geweldig ervaren. Het is een prachtig gegeven en zeer belangrijk voor dansers om hier aan deel te kunnen nemen, maar het is nog fijner dat de mensen van ODN achter je dromen staan en in je geloven.”

 

Meer informatie over de studie kan je hier vinden.

YUANYUAN ZHANG
Danser bij Het Nationale Ballet

Volgt een opleiding Polestar Pilates Comprehensive Series.

 

Welke competenties wil je (verder) ontwikkelen?

“Ik heb het altijd prettiger gevonden om mezelf in bewegingen in plaats van woorden uit te drukken. Als docent moet je je kennis via woorden over brengen. Dat gaat dus absoluut een grote uitdaging voor mij zijn. Daarom hoop ik mijn spreekvaardigheid tijdens mijn studie verder te ontwikkelen.”

 

Meer informatie over de studie kan je hier vinden.

DARIO ELIA
Voormalig danser bij Het Nationale Ballet

Volgt een op maat gemaakt traject om zich verder te ontwikkelen als ballet docent. Dario is sinds 2020 werkzaam bij de Nationale Ballet Academie.

 

Wat zijn je drijfveren om deze studie te beginnen?

“Mijn grootste motivatie om voor dit traject te kiezen was om mezelf een nieuwe start te geven. Ik was altijd een beetje bang voor wat me te wachten stond na het dansen. Omscholing was mijn steun en toeverlaat op momenten dat ik aan mijn toekomstige ontwikkeling dacht.”

(Photo by Rudenko Photography)

WIKTORIA CZAKON
Danser bij De Stilte

Volgt een één-jarige avondopleiding Bachelor Fashion Business.

 

Hoe ervaar je de (loopbaan) begeleiding van ODN?

“ODN gaf mij duidelijke instructies over het indienen van een aanvraag en reageerde snel op al mijn vragen. Het proces was makkelijk en eenvoudig te volgen. Het feit dat een programma zoals ODN bestaat, bracht mij mentale rust wetende dat mijn financiële zaken voor de komende periode geregeld zijn.”

 

Meer informatie over de studie kan je hier vinden.

MIGUEL DUARTE MANSO PINHEIRO
Voormalig danser bij Nederlands Dans Theater

Volgt een BSc (Honours) Open Degree in Sociale Wetenschappen aan de Open University UK.

 

Welke competenties wil je (verder) ontwikkelen?

“Ik hoop een schat aan woorden en argumenten te verzamelen zodat ik theorieën op de juiste manier kan overbrengen en toepassen. Ik bevind mij nog wel in een vroege fase van mijn omscholing. Daarom hoop ik dat de opleiding mij een gevoel van duidelijkheid geeft over de richting die ik met mijn toekomstige carrière op wil gaan. Vooralsnog benader ik mijn studie vanuit een open en nieuwsgierig perspectief.”

 

Meer informatie over de studie kan je hier (in het Engels) vinden.

Scroll naar boven