NL | EN

Samenwerking ODN en SFPK

Omscholing Dansers Nederland (ODN) en het Sociaal Fonds Podiumkunsten (SFPK) gaan nauwer samenwerken voor een gezondere en duurzamere arbeidsmarkt in de podiumkunsten. Er werd al gewerkt vanuit een gezamenlijk kantoor, maar vanaf 1 april 2020 is er nu nog maar één uitvoerende organisatie die alle aanvragen, begeleiding en toekenningen afhandelt.

Aan de dienstverlening van beide fondsen verandert er niets. Dansers kunnen terecht bij de Omscholingsregeling voor loopbaanadvies en financiële steun. Werkenden in de podiumkunsten kunnen hun aanvragen voor studiekostenvergoedingen indienen bij het SFPK. De voordelen zijn dat er efficiënter kan worden gewerkt en dat er één loket is voor scholing en loopbaanontwikkeling in de podiumkunsten.

Juist nu blijkt hoe belangrijk het is dat podiumkunstenaars de regie over hun loopbaan moeten kunnen voeren. Als gevolg van de Coronacrisis zijn repetities, voorstellingen en concerten afgelast. Zo’n noodgedwongen pauze stemt ook vaak tot nadenken en reflectie. Voor iedereen die in deze periode bijscholing of omscholing overweegt, blijft het kantoor van SFPK en ODN daarom, zij het digitaal, gewoon open. We zijn bereikbaar via info@omscholingdansers.nl en post@sfpk.nl

Aanvragen voor het SFPK kunnen online gedaan worden: www.sfpk.nl

Scroll naar boven