NL | EN

Voorbij het Danspodium, de reis van Daniel Montero Real

INTERVIEW

De reis van Daniel Montero Real strekt zich uit voorbij de grenzen van het danspodium.

Afkomstig uit Santillana del Mar, Spanje, verliet Daniel zijn geboorteplaats op vijftienjarige leeftijd om ballet te studeren. Uiteindelijk groeide hij in tien jaar tijd uit tot Grand Sujet bij Het Nationale Ballet.

Een jaar of zes geleden ontdekte Daniel zijn liefde voor zingen. Dit bleek en signicante verandering in zijn leven, wat leidde tot de oprichting van zijn band en een hernieuwde passie voor songwriting. Gedreven door de diepe wens zijn muzikale identiteit te vinden nam hij een gedurfde stap door een jaar vrij te nemen van ballet.

Hij wilde muziek studeren en ervaringen opdoen die de moeite waard zijn om over te schrijven. Hij wilde graag andere muzikanten ontmoeten en even prioriteit geven muziek te stellen. Een stap die hij voor het eerst in zijn leven omarmde.

In zijn eigen woorden vertelt Daniel: “Een gesprek met Paul of Lieke schaadt niemand en kan je mogelijkheden en ideeën geven die je nooit voor mogelijk had gehouden. Een organisatie zoals ODN is van vitaal belang voor ons dansers. Ik wou dat de hele danswereld de middelen had, zodat elke danser er baat bij kon hebben.”

Daniel voelde dat hij niet alleen een danser of zanger was, maar een kunstenaar. Daarom wilde hij zijn kunst op een andere manier ontwikkelen. Daniels reis bracht hem naar Los Angeles, waar hij zich inschreef voor muziekstudies, wat een frisse en opwindende omgeving bleek te zijn voor de eerste maanden van zijn jaar vrij. Ondergedompeld in een levendige culturele en artistieke omgeving ontmoette hij creatieven, muzikanten, zangcoaches en producers en kon hierdoor zijn horizon verbreden en verwierf hij inzicht in de muziekindustrie.

Belangrijk is dat hij benadrukt dat hij nog niet klaar is met zijn carrière als danser, wat wijst op een toekomst waarin zowel dans als muziek samenkomen in zijn artistieke reis.

Daniel: “Ik moedig mededansers aan om hun nieuwsgierigheid te volgen en tweede passies te verkennen wanneer de tijd rijp is, waarbij ze de kansen omarmen die voorbij het podium liggen.”

Scroll naar boven